14:23
«Ой, Андрію, Андрію, даруй нам надію!»

Пройшло це святкове календарно-обрядове дійство в Жабинській ЗОШ ,13 грудня . Учасниками вечорниць стали учні 8 та 9 класу. На початку свята розповіли гостям про славну історію свята та необхідність збереження народних традицій, звичаїв та обрядів.

Як і годиться, першими до оселі завітали дівчата із дзвінкими піснями. Очікуючи парубків-односельців.

              

Через деякий час в оселю прийшли хлопці, вони попросили калачі з маком, пироги, та вареники.

 

 

 

Жартами була пересипана мова парубків. 

Небилиці розказували Андрій Питель та Назар Буняк.       


Багато гарних українських пісень пролунало на святі зу виконанні учнів 7 класу і вчителя музичного мистецтва Ковбасюк Г.О.

Поки дічата займалися випіканням балабухів глядачі переглянули сценку уривок з фільму  "Весілля в Малинівці" у виконанні учнів Марії Пальцан і Андрія Пителя.

У вже готові балабухи дівчата вкладали записки з іменами хлопців.

 Далі відбувалися гадання на листкові паперу підпаленого до свічки,вгадування долі загляданням під тарілку,переставляння чобота до порога, у якому дівчатам допомагали хлопці.

            

  Богдан Чорнописький загадував дівчатам   загадки. 

     Хлопцям смакувала балабухи, а дівчата показали себе справжніми господинями. Усім до вподоби прийшлися  вареники та пиріжки, якими щедро пригощали присутніх, а приготовані      вони були дбайливими руками вчителів.

             

         В кінці виступу усі разом заколядували. Щиро вдячні нашим учням за активну участь в житті школи, а вчителям , учням і батькам за присутність на Вечорницях 2018)))

Переглядів: 446 | Додав: Shabynia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar