12:45
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ УРОК З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

      Національний проєкт з медіаграмотності “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки оголосили проведення першого Всеукраїнського уроку з медіаграмотності 17 та 18 лютого 2022 року в усіх закладах загальної середньої освіти України. Урок анонсували 17 лютого, під час  пресконференції. 

Наш заклад освіти також долучився до даного уроку. Урок з медіаграмотності покликаний привернути увагу молодого покоління до розвитку критичного мислення. Під час уроку вчителі разом зі школярами  проговорити різноманітні способи розпізнавання фейків, види маніпуляцій в мережі та розглянули процеси створення новин.

Було використано навчальні матеріали з медіаграмотності з онлайн-платформи національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр” – filter.mkip.gov.ua. “Саме на цій платформі Фільтр зібрав найкращі навчальні матеріали для вчителів, учнів, студентів та журналістів. Це як література, так і ігри, відеоблоги та вправи. У блоці «Медіаосвіта», наприклад, зібрані навчальні матеріали з медіаграмотності від IREX, АУП та інших партнерів проєкту. А розділ «Медіаосвіта. Учителям та учням» містить спеціально перекладені та адаптовані уроки з медіаграмотності від Шведського інституту’’, – зазначила Валерія Ковтун, керівниця національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр”. 

  

 

 

Переглядів: 274 | Додав: Shabynia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar