16:48
Соборна моя Україна

22 січня українці відзначають важливий історичний день. У День соборності України сценарій свята прищеплює юному поколінню почуття патріотизму і повагу до Батьківщини

 

22 січня 1919 року офіційно були об’єднані Українська та Західноукраїнська народні республіки, що задокументовано підписанням Акта возз’єднання республік. У 1919 році 22 січня на Софійській площі тисячі киян зібралися, щоб відсвяткувати подію. Іван Огієнко підготував у День соборності України сценарій для всенародного святкування з нагоди річниці IV Універсалу УНР і народження соборної України. В універсалі Директорії значилося: «Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Надніпрянская Велика Україна…

Саме про це нагадали нам учні 7 класу на лінійці пам’яті «І сине небо,і жовте сонце» присвяченому цій події.

 

Серед учнів 5-9 класів проведено гру-вікторину "Як я знаю Україну!"

       

Якщо поглянути на карту нашої Батьківщини, то ми побачимо, що заходиться вона в самому центрі Європи. Тому за  своїм географічним розташуванням,  Україна – країна європейська. Та ще вона має, як і кожна країна світу свою самобутню історію, природу, культуру.Наша  гра – це інтелектуальне змагання було для тих, хто насамперед любить Україну, відчуває себе  українцем і хоче перевірити й поповнити свої знання про її історію, географію, народні звичаї, традиції та  літературу.Тому наше змагання  складалося з таких конкурсів:

«Історична вікторина», «Географічний», «Народознавчий», «Літературний», «Асоціативний»

Учні навмання тягнули стікери різних кольорів таким чином вибираючи колір своєї команди.За звання переможця змагалися 3 команди, жовта,зелена  оранжева. Перемогла команда зеленого кольору,котра набрала саме більше балів.

В кінці нашої гри кожному класові було запропоновано частинку-розмальовку карти України.

                

Учні повинні були визначити області,написати міста,  розмалювати. Після чого дружньо обєднати-склеїти всі частинки України разом.

      

Результат вийшов чудовий. Дякую всім учням за активну допомогу.

     

 

 

 

Переглядів: 391 | Додав: Shabynia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar