22:48
День української писемності та мови

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора Літописця та відзначає День української писемності та мови.

 

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.

На честь Дня української писемності та мови у школі було проведено виховні години «Говоріть українською», відбулося написання XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2020 "Виклики книжкової ери".

За організації Олени Ігорівни, вчителя української мови та літератури, було проведено конкурси та вікторини між учнями 5-9 класів.

Усі ці заходи допомагають дітям пізнавати свою рідну мову, сприяють появі у дітей бажання спілкуватися, збагачують знання  про поетів, письменників, про їх твори, виховують любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Незважаючи на осінній похмурий день, у школі панувала тепла і радісна атмосфера. Зі святом! Не будьмо байдужими, спілкуймося українською!

Переглядів: 162 | Додав: Shabynia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar